Oog op Blaricum

22 maart 2017

Waterwandelaartjes

Filed under: goed bezig — Oog op Blaricum @ 11:14


Vandaag hebben de lokale Rotary Clubs uit Eemland-‘t Gooi Wandelen voor Water georganiseerd voor scholieren van basisscholen in Baarn, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Soest en Soestdijk. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke NGO’s (non-gouvernementele organisaties) in Ethiopië, Aqua for All, Wilde Ganzen, MetaMeta en SEPDA (South Ethiopian People Development Association).

Uit Laren lopen in totaal 235 leerlingen mee van de Montessorischool, Binckhorst-St. Jan, De Ploeg en De Gooische School. Die hadden in de Dorpsstraat een pauze – om wat water te drinken en zo.
De actie bestaat eruit dat leerlingen uit groep 7 en 8 van de deelnemende scholen in/rond hun woonplaats een route van 6 kilometer lopen. Zij dragen een rugzakje met daarin flessen met in totaal 6 liter water. Vooraf hebben de kinderen een gastles gehad, waarin werd uitgelegd hoe belangrijk schoon (drink)water is en hoeveel moeite kinderen in veel Derdewereldlanden moeten doen om aan water te komen. Om zich beter te kunnen verplaatsen in de situatie van hun leeftijdgenoten dragen Nederlandse kinderen tijdens de waterloop 6 liter water. Niets werkt namelijk zo overtuigend als zelf voelen hoe zwaar dit is, al is het maar één keer. Vóór hun prestatie gaan de kinderen hun familie, buren en vrienden langs om een sponsorbijdrage te vragen.

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.